Официальный сайт движения «Москва без Лужкова!»
Главная Новости Москвы Наши новости Популярное
  • ВХОД В ЛИЧНЫЙ КАБИНЕТ
    логин
    пароль

Informacje prasowe i marketing artykułów, czy nadal są potrzebne?

1. Wiadomości i przewodniki, gdzie publikować co
    2. Po co publikować wiadomości lub przewodniki w innych miejscach?

Nadawanie nazw rzeczom jest ważne, w przeciwnym razie będziemy nazywać wszystko w ten sam sposób. Dzisiaj „precyzyjnie” staramy się zobaczyć razem różnice między komunikatami prasowymi a marketingiem artykułów… i może próbujemy zadać sobie pytanie, czy i jak wiele sensu ma korzystanie z tych narzędzi, aby zadbać o widoczność w sieci korporacyjnej lub osobistej marki. Nadawanie nazw rzeczom jest ważne, w przeciwnym razie będziemy nazywać wszystko w ten sam sposób

informacje marketingowe i prasowe

Internetowa informacja prasowa to tekst, który przekazuje informacje o firmie, stowarzyszeniu, pojedynczym przedsiębiorcy, instytucji itp.

Marketing artykułów to narzędzie do rozpowszechniania w sieci, które dotyczy treści często powiązanych z logiką „do”, niekoniecznie zawierających wiadomości.

Wiadomości i przewodniki, gdzie publikować co

Jedna z wiadomości dotyczy niedawnego wydarzenia: ważnego wydarzenia, takiego jak nowa umowa handlowa, uruchomienie nowej strony internetowej, nowa użyteczna usługa dla użytkowników, wystawa fotograficzna w Trentino, konferencja na temat marketingu w Neapolu itp. ... wszystko pod warunkiem, że jest to przydatne dla kogoś i istnieje element nowości .

Artykuł (nie gazeta) oferuje treści niekoniecznie związane z bieżącymi wydarzeniami. Nie ma wzmianki o rzeczach, które się zdarzają lub mają się wydarzyć, ale o improwizowanych tematach, takich jak spostrzeżenia teoretyczne, specyfika tego, jak działają narzędzia, jak lub praktyczni przewodnicy. Tego rodzaju artykuły często znajdują się na blogach takich jak mój lub bardziej autorytatywnych, takich jak blogi Tagliaerbe ( http://blog.tagliaerbe.com/ ), autor: Giorgio Tave ( http://seoblog.giorgiotave.it/ ) Alessandro Sportelli ( http://www.alessandrosportelli.it ) itd.

Informacja prasowa jest zwykle publikowana na konkretnych portalach, takich jak „historycy” Informazione.it lub comunicati-stampa.net i (przynajmniej na tych dwóch) podlegają rewizji, co oznacza, że ​​jeśli nie ma wiadomości lub jeśli treść jest zbyt reklamowa, recenzent może ją odrzucić.

Artykuł zamiast tego jest publikowany na portalach przeznaczonych specjalnie do marketingu artykułów w formie tekstu wprowadzającego oraz linków do oryginalnej strony, z której jest pobierany lub dokładnie poprzez publikację całego tekstu na danym portalu. Dobry lista stron z artykułami marketingowymi Dam ci to tutaj.

Po co publikować wiadomości lub przewodniki w innych miejscach?

Jeśli masz dobrą treść, ale naprawdę dobrze, dlaczego nie opublikować jej na swojej stronie? W rzeczywistości, jeśli masz dobrą historię do opowiedzenia i wewnętrzny blog, aby ją opublikować, nie myśl o tym i nie umieszczaj jej tam. Zrób to również, aby skorzystać z urządzeń do konwersji, takich jak banery z wezwaniem do działania i różnych przycisków, aby popchnąć użytkowników w stronę treści biznesowych . Wydane artykuły i artykuły mogą być przydatne w celu zwiększenia jakości i ilości linków i wzmianek do twojego projektu internetowego, ale zamiast generować sygnały o znaczeniu, szukając stron do opublikowania, zazwyczaj niskiej jakości, proponuję Ci pracować nad marką i spraw, aby sama sieć mówiła o tobie. Artykuły i komunikaty prasowe muszą wspomnieć o tobie naturalnie, ponieważ jesteś fiko, a nie sztuczny, ponieważ płacisz (niewiele).

W jaki sposób? Czy uważasz, że nie jesteś fiko? Dlaczego więc zamiast inwestować swój czas, aby stać się jednym, starasz się oszukać Google, aby uwierzyć, że jesteś? Czy naprawdę myślisz, że to najszybszy sposób?

Google jest bardziej wrażliwy niż kiedykolwiek na rozmowy online o firmach i ludziach, którzy robią rzeczy w szczególności. Znacznie więcej niż w przeszłości, jeśli firma jest dobrze oceniana w Google, to z powodu rozmów, które może wywołać u odbiorców docelowych. Stare artykuły i ogłoszenia na stronach internetowych ad hoc zachowują swoją użyteczność, zwłaszcza w fazie uruchamiania, aby stworzyć pierwszy poziom wzmianek (choć sztuczny), ale kiedy chcesz coś zmienić, zostaw ten typ linkowania i pracuj nad tym. prawda, ta między tobą a ludźmi.

Dobrze sobie radzisz, to nie jest gra.

Po co publikować wiadomości lub przewodniki w innych miejscach?
    W jaki sposób?
    Czy uważasz, że nie jesteś fiko?
    Czy naprawdę myślisz, że to najszybszy sposób?

Найди свой район!

Восточный