Официальный сайт движения «Москва без Лужкова!»
Главная Новости Москвы Наши новости Популярное
 • Новости
 • Новости
 • ВХОД В ЛИЧНЫЙ КАБИНЕТ
  логин
  пароль
     
   Где купить переходник на фотоаппарат

   Я решила попробовать заработать в интернете на фотографиях, и приобрела хороший фотоаппарат. Спустя некоторое время я захотела снимать мелкие объекты, например песчинки песка или капельки воды. Но

   Уборка квартир в москве
   Проф уборка квартир в москве позволяет не беспокоиться о кавардаке, который повстречает Вас либо Вашу вторую половинку. Если Вы закатывали гулкую вечеринку, а на утро остались совершенно одни, то конкретно

   Оклейка авто в Москве
   Наверняка всем автомобилистам знакома ситуация, когда любимый железный конь требует устранения возникшей неисправности, а на СТО говорят, что рабочий день мол заканчивается, а завтра так и, вообще выходной.

  Новости

  Drupal 7 vs 8 - Vital модули

  1. Състояние на Drupal 8
  2. Pathauto
  3. Комплекс от инструменти за хаос
  4. Пренасочване
  5. XML Sitemap
  6. метамаркер
  7. Характеристика
  8. патологична
  9. Меню Администриране
  10. Google Анализ
  11. електронен формуляр
  12. резюме
  13. Бъдещето

  Наскоро колега сподели статия с мен, която изброи няколко модула на Drupal, които авторът смяташе за жизненоважни компоненти на едно предприятие.

  • Pathauto - конфигурируеми, автоматично генериране на приятелски URL адреси
  • XML карта на сайта - генерира XML карта на сайта, която отговаря на sitemap.org спецификациите. Помага за търсене на паяци и установява произход на съдържанието за SEO
  • патологична - добавя входен филтър, който автоматично актуализира връзките към текущия URL адрес на сървъра
  • Google Анализ - интегрира потребителски анализи, AdSense, 403 и 404 грешки и др
  • Комплекс от инструменти за хаос (ctools) - набор от API и инструменти за разработчици. Също така и зависимостта за изгледите
  • Прегледи - най-популярният принос на Drupal 7 модул. Показванията ви позволяват да създавате динамично съдържание с филтри, връзки и др. От потребителския интерфейс на създателя на заявки
  • електронен формуляр - Вторият най-популярен принос на Drupal 7 модул. Използва се за създаване на персонализирани форми за събиране на потребителски данни.

  Трудно е да спорим с горното. Тези модули покриват някаква солидна функционалност от основната SEO до разработването. Бих предложил няколко допълнения:

  • Меню Администриране - солидно базово меню с бързи връзки за администриране на сайта, управление на съдържанието и функции на програмист
  • Характеристика - ви позволява да конфигурирате пакета в експортируеми модули.
  • метамаркер - тон на SEO-приятелки, включително заглавие на страницата, каноничен URL адрес, поддръжка на отворената графика на Facebook и др
  • Пренасочване / Глобално пренасочване - API и конфигурация за управление на пренасочвания, включително SEO увреждащи дублиращи се връзки
  • CKEditor - WYSIWYG редактор

  Разбира се, има много други модули, които може да искате да добавите за конкретни случаи на употреба като Административни изгледи, Media, CKEditor, Date, Libraries API и др. редактори и разработчици.

  Състояние на Drupal 8

  Екипът на Function1 се фокусира върху развитието на Drupal 8 тази година, затова реших да покажа как Drupal 8 може да изпълни тези изисквания. Точно от портата има два основни Drupal 7 модула, които са приети в ядрото на Drupal 8:

  Повечето от най-популярните модули в списъка имат поне алфа или бета версии. Това е, че те не са задължително пълни или 100% безплатни, но това не означава, че не можете да ги използвате. Всъщност, в много случаи отворените проблеми в Drupal 8 са много по-малко, отколкото в Drupal 7 клоновете.

  Pathauto

  Налице е алфа версия. Има зависимости от два други модула със собствени алфа-версии жетон и Ctools

  Комплекс от инструменти за хаос

  Налице е алфа съобщение.

  Пренасочване

  Налице е алфа съобщение. Важна забележка : Global Redirect вече не е необходим. Това е отбелязано в Drupal 8 проследяващ проблем за Redirect че Global Redirect е влязъл в.

  XML Sitemap

  Алфа освобождаване на разположение. За по-богата на функции xml sitemap реализация, но с пълна версия на проекта, проверете Проста XML Sitemap ,

  метамаркер

  Бета версия. Това не е толкова пълнофункционално като Drupal 7 клон, но опашката за издаване показва активно развитие от поддръжниците.

  Характеристика

  Бета версия. И много активна опашка. Ако се чудите дали Инициативата за управление на конфигурацията (CMI) в Drupal 8 е направила thos модула безполезен, то не е така. Обичам новите опции за управление на конфиг в Drupal 8, но функциите ще останат полезен пакет. Всъщност цялостното преживяване вероятно ще бъде по-добро, тъй като можете да инсталирате Характеристики на вашата среда за разработка и след това да използвате нормалния работен процес на CMI, за да разположите актуализациите на веригата. Интересен елемент от блога Phase2 през април: Функции могат да бъдат използвани за преодоляване, "конфигурация вече съществува" проблеми, които може да срещнете, когато преинсталирате или актуализирате модул. Все още не съм тествал това, но ако работи, ще е хубаво да се работи.

  патологична

  Само за освобождаване на Dev. За съжаление, от ноември 2015 г. не е имало никакво движение по клона на Drupal 8. Чувствам, че това не е приоритет, тъй като функционалността е по-скоро хубава, отколкото критична функция. В много случаи внимателното конфигуриране и най-добрата практика изцяло премахват необходимостта от този модул.

  Меню Администриране

  Затворен като дубликат. Този модул е ​​отхвърлен в полза на Административна лента с инструменти

  Google Анализ

  Пълна версия на Drupal 8.

  електронен формуляр

  Без Drupal 8 версия. Добри новини и лоши новини тук. Добрата новина е, че можете да получите някои от основните функционалности на създаването на формуляри, използвайки обновените форми за контакт в сърцевината на Drupal 8. Добавете в Съхранение на контакти модул, който се възползва от факта, че формите за контакт в Drupal 8 вече са обекти и имате много покритие на функции. Сега за лошите новини. Webform в Drupal 7 е много богат на функции и много от тези функции не са достъпни, използвайки формуляри за контакт, докато те стоят. Неща като гранулирани разрешения за форма, многостранични форми, някои опции за експортиране и т.н. Този популярен модул определено ще се върне.

  резюме

  Както можем да видим, приносите на Drupal 8 са все още много работа в прогрес. Но с такава солидна и вълнуваща нова разработчици базовият модул работи усърдно, за да прокара нещата напред. В моя опит Drupal 8 лесно покрива базовата функционалност, от която се нуждаем. Дори по-добре , тя успява да направи това с много по-малко участващи модули. И най-хубавото е , че писането на модули в Drupal 8 е взрив.

  Поради факта, че толкова много от Drupal 8 се основава на други системи с отворен код, като Symfony2 и Twig, за първи път в моята кариера в Drupal развитието намирам за полезни не-Drupal специфични ресурси. Не мога да изразя колко страхотно е да видя опита ми със синтаксиса на Twig от разработката на Python Flask. Изпробвайте го, ще бъдете приятно изненадани да видите колко лесно можете да използвате филтри и синтаксис, които не са задължително документирани за Drupal 8 и да работят. Същото важи и за разработването на модули. Благодарение на Cipix за големия обзор на Drupal 8 рамка и неговите пресечки с Symfony 2.

  Благодарение на Cipix за големия обзор на  Drupal 8 рамка  и неговите пресечки с Symfony 2

  Бъдещето

  Със сигурност има области в Drupal 8, които изискват допълнителна работа, за да получите функционалността, с която сте свикнали от Drupal 7. Гледам ви средства , Но това е мястото, където обществото на Drupal отново заблестява. Страхотни творения изникват навсякъде и ние всички се възползваме. Например проверете работата с медиите в Drupal 8 Светкавица ditribution. Наистина съм впечатлен от степента на стандартизация в развитието на Drupal 8. Много повече, отколкото в Drupal 7, има приети начини за правене на нещата. Което означава, че можем да концентрираме нашата креативност върху добавянето на бързо разрастващата се екосистема на Drupal 8 функции.


   

  Найди свой район!

  Восточный

  Западный

  Зеленоградский

  Северный

  Северо-Восточный

  Северо-Западный

  Центральный

  Юго-Восточный

  Юго-Западный

  Южный

  Поиск:      


   
  Rambler's Top100
  © 2007 Движение «Москва без Лужкова!»