Официальный сайт движения «Москва без Лужкова!»
Главная Новости Москвы Наши новости Популярное
 • Новости
 • Новости
 • ВХОД В ЛИЧНЫЙ КАБИНЕТ
  логин
  пароль
     
   Уборка квартир в москве
   Проф уборка квартир в москве позволяет не беспокоиться о кавардаке, который повстречает Вас либо Вашу вторую половинку. Если Вы закатывали гулкую вечеринку, а на утро остались совершенно одни, то конкретно

   Оклейка авто в Москве
   Наверняка всем автомобилистам знакома ситуация, когда любимый железный конь требует устранения возникшей неисправности, а на СТО говорят, что рабочий день мол заканчивается, а завтра так и, вообще выходной.

  Новости

  Drupal 7 vs 8 - Vitalni moduli

  1. Stanje Drupala 8
  2. Pathauto
  3. Zbirka orodij kaosa
  4. Preusmeri
  5. Zemljevid mesta XML
  6. Metatag
  7. Lastnosti
  8. Patološka
  9. Meni Administration
  10. Google Analytics
  11. Spletna oblika
  12. Povzetek
  13. Prihodnost

  Kolega je pred kratkim z mano delil članek, ki je navedel številne module Drupal, za katere je avtor menil, da so ključne komponente gradnje podjetja.

  • Pathauto - nastavljivo samodejno ustvarjanje prijaznega URL-ja
  • Zemljevid mesta XML - generira zemljevid mesta XML, ki ustreza specifikacijam sitemap.org. Pomaga iskati pajke in vzpostavlja izvor vsebine za SEO
  • Patološka - doda vhodni filter, ki samodejno posodablja povezave do trenutnega URL-ja strežnika
  • Google Analytics - integrira analitiko uporabnikov, napake AdSense, 403 in 404 itd
  • Zbirka orodij kaosa (ctools) - niz API-jev in orodij za razvijalce. Tudi odvisnost za prikaze
  • Pogledi - najbolj priljubljen prispeval Drupal 7 modul. Pogledi omogočajo izdelavo seznama dinamičnih vsebin s filtri, odnosi in še več od uporabniškega vmesnika graditelja poizvedb
  • Spletna oblika - drugi najbolj priljubljen prispeval Drupal 7 modul. Uporablja se za izdelavo prilagojenih obrazcev za zbiranje uporabniških podatkov.

  Težko je trditi z zgoraj navedenim. Ti moduli pokrivajo nekaj trdnih funkcionalnosti od osnovnega SEO do razvoja. Priporočam nekaj dodatkov:

  • Meni Administration - trdni osnovni meni s hitrimi povezavami za upravljanje spletnega mesta, upravljanje vsebin in funkcije razvijalcev
  • Lastnosti - omogoča konfiguracijo spletnega mesta v izvozne module.
  • Metatag - ton SEO prijaznih dobrot, vključno z naslovom strani, kanonskim URL-jem, podporo za Open Graph v Facebooku in še več
  • Preusmeri / Globalna preusmeritev - API-ji in konfiguracija za upravljanje preusmeritev, vključno s poškodovanimi povezavami SEO
  • CKEditor - WYSIWYG urejevalnik

  Seveda obstaja še veliko drugih modulov, ki jih boste morda želeli dodati za posebne primere uporabe, kot so upravni pogledi, mediji, CKEditor, datum, knjižnice API, itd. uredniki in razvijalci.

  Stanje Drupala 8

  Ekipa Function1 se je letos osredotočila na razvoj Drupal 8, zato sem se odločil pokazati, kako lahko Drupal 8 izpolni te zahteve. Tik pred vrati sta dva osnovna Drupal 7 modula, ki sta bila sprejeta v jedro Drupal 8:

  Večina najbolj priljubljenih modulov na seznamu ima vsaj alfa ali beta izdaje. To pomeni, da niso nujno popolne ali 100% brezplačne, vendar to ne pomeni, da jih ne morete uporabljati. V mnogih primerih je v Drupal 8 vejah kode veliko manj odprtih vprašanj kot v Drupal 7 vejah.

  Pathauto

  Izdaja alfa je na voljo. Ima odvisnosti od dveh drugih modulov z lastnimi izdajami alfa, Žeton in Ctools

  Zbirka orodij kaosa

  Izdaja Alpha je na voljo.

  Preusmeri

  Izdaja Alpha je na voljo. Pomembno OPOMBA : Globalna preusmeritev ni več potrebna. To je zapisano v Drupal 8 sledenje izdaji za preusmeritev da je bila Global Redirect združena.

  Zemljevid mesta XML

  Na voljo je sprostitev alfa. Za manj zmogljivo xml sitemap izvedbo, vendar s popolno izdajo projekta, preverite Preprost zemljevid mesta XML .

  Metatag

  Beta izdaja. To ni tako popolno značilnost kot veja Drupal 7, vendar pa čakalna vrsta izdaje prikazuje aktiven razvoj od vzdrževalcev.

  Lastnosti

  Beta izdaja. In zelo aktivna čakalna vrsta. Če ste se spraševali, ali je pobuda za upravljanje konfiguracije (CMI) v Drupalu 8 naredila thos modul neuporaben, ni. Všeč mi je, nove možnosti za upravljanje konfiguracije v Drupal 8, vendar funkcije bo ostal priročen paket. Dejansko je celotna izkušnja verjetno boljša, saj lahko v razvojno okolje namestite funkcije in nato uporabite običajni delovni tok CMI, da boste lahko namestili posodobitve verige. Zanimiv element iz bloga Phase2 v aprilu: Funkcije se lahko uporabijo za premagovanje, "konfiguracija že obstaja" težave, na katere lahko naletite, ko ponovno namestite ali posodobite modul. Tega še nisem testiral, če pa deluje, bi bilo lepo delo.

  Patološka

  Samo izdaja Dev. Žal na oddelku Drupal 8 od novembra 2015 ni bilo nobenega gibanja. Zdi se mi, da je bilo to prednost, saj je funkcionalnost bolj privlačna možnost kot pa kritična funkcija. V mnogih primerih skrbna konfiguracija in najboljša praksa sploh odstranita potrebo po tem modulu.

  Meni Administration

  Zaprto kot dvojnik. Ta modul je opuščen v korist Orodna vrstica skrbnika

  Google Analytics

  Polna izdaja Drupal 8.

  Spletna oblika

  Brez izdaje Drupal 8. Dobre novice in slabe novice tukaj. Dobra novica je, da lahko dobite nekaj osnovnih funkcij ustvarjanja obrazcev s prenovljenimi kontaktnimi obrazci v Drupal 8 jedru. Dodaj v Skladišče stikov modul, ki izkorišča dejstvo, da so kontaktne forme v Drupalu 8 zdaj entitete in da imate veliko pokritosti funkcij. Zdaj za slabe novice. Spletna oblika v Drupal 7 je bila zelo bogata z značilnostmi in mnoge od teh funkcij niso na voljo z uporabo kontaktnih obrazcev. Stvari, kot so granularna dovoljenja za obrazec, večstranske obrazce, nekatere izvozne možnosti itd. Ta priljubljeni modul bo zagotovo nazaj.

  Povzetek

  Kot vidimo, so prispevki Drupal 8 še vedno zelo v teku. Toda s tako trdno in razburljivo novo bazo modul prispevajo skrbno prizadeva za potiskanje stvari naprej. Po mojih izkušnjah Drupal 8 zlahka pokriva osnovne funkcije, ki jih potrebujemo. Še boljše je, da to stori s precej manj prispevanimi moduli. In najboljše od vsega, pisanje modulov v Drupal 8 je blast.

  Zaradi dejstva, da je veliko Drupal 8 zasnovano na drugih odprtokodnih sistemih, kot sta Symfony2 in Twig, prvič v moji razvojni karieri v Drupalu, sem našel pomoč, ki ni specifična za Drupal. Ne morem izraziti, kako super je videti moje izkušnje s sintakso Twig iz razvoja Python Flaska. Preizkusite, prijetno boste presenečeni, ko boste videli, kako lahko uporabljate filtre in sintakso, ki niso nujno dokumentirani za Drupal 8 in imajo samo delo. Enako velja za razvoj modulov. Zahvaljujemo se Cipixu za odličen pregled Drupal 8 okvir in njegova križišča s Symfony 2.

  Zahvaljujemo se Cipixu za odličen pregled  Drupal 8 okvir  in njegova križišča s Symfony 2

  Prihodnost

  V Drupalu 8 so zagotovo področja, ki zahtevajo dodatno delo, da bi dobili funkcionalnost, ki ste jo vajeni iz Drupal 7. Gledam vas Mediji . Ampak to je tisto, kjer Drupal skupnost ponovno zasije. Awesome kreacije so vzmetne gor povsod in smo vsi koristi. Na primer, preverite ravnanje z mediji v Drupal 8 Lightning ditribucija. Res sem navdušen nad tem, koliko standardizacije vidim v razvoju Drupal 8. Daleč kot v Drupalu 7, obstajajo sprejeti načini dela. Kar pomeni, da lahko svojo ustvarjalnost osredotočimo na dodajanje hitro rastočega ekosistema funkcij Drupal 8.


   

  Найди свой район!

  Восточный

  Западный

  Зеленоградский

  Северный

  Северо-Восточный

  Северо-Западный

  Центральный

  Юго-Восточный

  Юго-Западный

  Южный

  Поиск:      


   
  Rambler's Top100
  © 2007 Движение «Москва без Лужкова!»