Официальный сайт движения «Москва без Лужкова!»
Главная Новости Москвы Наши новости Популярное
 • Новости
 • Новости
 • ВХОД В ЛИЧНЫЙ КАБИНЕТ
  логин
  пароль
     
   Уборка квартир в москве
   Проф уборка квартир в москве позволяет не беспокоиться о кавардаке, который повстречает Вас либо Вашу вторую половинку. Если Вы закатывали гулкую вечеринку, а на утро остались совершенно одни, то конкретно

   Оклейка авто в Москве
   Наверняка всем автомобилистам знакома ситуация, когда любимый железный конь требует устранения возникшей неисправности, а на СТО говорят, что рабочий день мол заканчивается, а завтра так и, вообще выходной.

  Новости

  Drupal 7 vs 8 - Modulet Vitale

  1. Gjendja e Drupal 8
  2. Pathauto
  3. Aksioni i mjeteve të Chaos
  4. Redirect
  5. Sitemap XML
  6. Metatag
  7. Features
  8. Patologjike
  9. Menuja e Administrimit
  10. Google Analytics
  11. WebForm
  12. përmbledhje
  13. E ardhmja

  Një koleg me kohët e fundit përmendi një artikull me mua që renditi një numër të moduleve Drupal të cilat autori mendonin se ishin komponentë jetësorë të një ndërmarrjeje të ndërtuar.

  • Pathauto - brezi i konfigurueshëm, automatik URL miqësor
  • XML sitemap - gjeneron një sitemap xml që plotëson specifikat sitemap.org. Ndihmon kërkim-merimangat dhe përcakton origjinën e përmbajtjes për SEO
  • Patologjike - shton filtrin e hyrjes që përditëson automatikisht lidhjet për të vënë në URL-në e tanishme të serverit
  • Google Analytics - integron analytics përdorues, AdSense, gabime 403 & 404, etj
  • Aksioni i mjeteve të Chaos (ctools) - një sërë API dhe mjete për zhvilluesit. Gjithashtu një varësi për Views
  • Views - Moduli më i popullarizuar i kontribuar Drupal 7. Shikimet ju lejojnë të ndërtoni një listë me përmbajtje dinamike me filtra, marrëdhënie dhe më shumë nga një ndërfaqe ndërtuese e pyetësorit
  • WebForm - moduli i dytë më i popullarizuar i kontribuar Drupal 7. Përdoret për të bërë forma të personalizuara për të mbledhur të dhëna të përdoruesit.

  Është e vështirë të diskutohet me sa më sipër. Këto module mbulojnë disa funksionalitete solide nga SEO bazë në zhvillim. Unë do të sugjeroja disa shtesa edhe pse:

  • Menuja e Administrimit - meny të ngurta bazë me lidhje të shpejtë për administrimin e siteve, menaxhimin e përmbajtjes dhe funksionet e zhvilluesit
  • Features - Ju lejon të konfiguroni konfigurimin e faqes në module të eksportueshme.
  • Metatag - një ton të goodies miqësore SEO përfshirë titullin e faqes, URL kanonik, mbështetje për Open Graph Facebook dhe më shumë
  • Redirect / Global Redirect - API dhe konfigurim për të menaxhuar përcjelljet duke përfshirë lidhjet e dëmshme të dëmshme të SEO
  • CKEditor - redaktor WYSIWYG

  Sigurisht që ka një ton module të tjera që mund të dëshironi të shtoni për raste specifike të përdorimit, si Pamjet Administrative, Media, CKEditor, Data, API e Bibliotekave etj. Por më lart ju jap një instalim të qëndrueshëm bazë në aspektin e SEO dhe funksionalitetit për përmbajtjen redaktorët dhe zhvilluesit.

  Gjendja e Drupal 8

  Ekipi i Function1 është fokusuar në zhvillimin e Drupal 8 këtë vit kështu që vendosa të tregoj se si Drupal 8 mund t'i përmbush këto kërkesa. E drejta nga porta janë dy module thelbësore Drupal 7 që janë miratuar në thelbin e Drupal 8:

  Shumica e moduleve më popullore në listë kanë të paktën alfa ose beta liron. Kjo është se ato nuk janë domosdoshmërisht tipare të plotë ose 100% bug falas, por kjo nuk do të thotë që ju nuk mund t'i përdorni ato. Në fakt, në shumë raste ka shumë pak çështje të hapura në degët e kodit Drupal 8 sesa në degët e Drupal 7.

  Pathauto

  Një lëshim alfa është në dispozicion. Ka varësi në dy module të tjera me lëshime alfa të tyre, shenjë dhe Ctools

  Aksioni i mjeteve të Chaos

  Lirimi Alpha është në dispozicion.

  Redirect

  Lirimi Alpha është në dispozicion. Vërejtje e rëndësishme: Global Redirect nuk është më e nevojshme. Është vërejtur në Çështja e ndjekjes së Drupal 8 për Redirect se Global Redirect është shkrirë.

  Sitemap XML

  Shkarkimi i Alpha. Për një implementim më të vogël të sitemave xml me metrazh të veçantë, por me një lëshim të plotë të projektit, shikoni Sitemap XML e thjeshtë .

  Metatag

  Shkarkimi beta. Kjo nuk është aq e paraqitur si dega e Drupal 7 por radhën e emisionit tregojnë zhvillim aktiv nga mirëmbajtësit.

  Features

  Shkarkimi beta. Dhe një radhë shumë aktive çështje. Nëse keni pyetur nëse Iniciativa e Menaxhimit të Konfigurimit (CMI) në Drupal 8 ka bërë që moduli i tij të jetë i padobishëm, nuk ka. I love opsionet e reja të menaxhimit të konfigurimit në Drupal 8, por karakteristikat do të mbeten një paketues i dobishëm. Në fakt, përvoja e përgjithshme ka të ngjarë të jetë më e mirë pasi që mund të instaloni Karakteristikat në mjedisin tuaj të zhvillimit dhe më pas të përdorni rrjedhën normale të CMI-t për të shpërndarë përditësimet e zinxhirit. Artikulli interesant nga faza e Phase2 në prill: Karakteristikat mund të përdoren për të kapërcyer, "konfigurimi tashmë ekziston" çështje që mund të ndodhë kur riinstaloni ose përditësoni një modul. Unë nuk kam testuar këtë ende, por nëse ajo punon do të ishte një punë e bukur rreth.

  Patologjike

  Dev lëshoj vetëm. Për fat të keq, nuk ka patur ndonjë lëvizje në degën e Drupal 8 që nga nëntori i vitit 2015. Unë e ndjej se kjo është hequr nga renditja sepse funksionaliteti është më shumë një tipar i këndshëm dhe jo më i rëndësishëm. Në shumë raste, konfigurimi i kujdesshëm dhe praktikat më të mira heqin fare nevojën për këtë modul.

  Menuja e Administrimit

  Mbyllur si dublikatë. Ky modul është deprecated në favor të Admin Toolbar

  Google Analytics

  Full Drupal 8 lirim.

  WebForm

  Jo Drupal 8 lirim. Lajme të mira dhe lajme të këqija këtu. Lajm i mirë është se ju mund të merrni disa nga funksionaliteti themelor i krijimit të formularit duke përdorur format e rivendosur të kontaktit në Drupal 8 core. Shtoni në Kontaktoni Ruajtjen modul i cili përfiton nga fakti se format e kontaktit në Drupal 8 tani janë entitete dhe ju keni një mbulim shumë të tipareve. Tani për lajmin e keq. Webform në Drupal 7 ishte shumë i pasur me karakteristika dhe shumë prej këtyre karakteristikave nuk janë në dispozicion duke përdorur formularët e kontaktit siç janë. Gjëra të tilla si lejet grumbulluese për formë, format shumë faqe, mundësi të caktuara të eksportit, etj. Ky modul popullor do të kthehet prapë.

  përmbledhje

  Siç mund ta shohim Drupal 8 kontributet janë ende shumë punë në progres. Por me një modul të tillë të fortë dhe emocionues të ri, kontribuesit po punojnë me zell për t'i çuar përpara gjërat. Në përvojën time, Drupal 8 mbulon lehtësisht funksionalitetin bazë që na nevojitet. Edhe më mirë , ajo po menaxhon për ta bërë këtë me module shumë më pak të kontribuuara. Dhe miri nga të gjitha, modulet e shkrimit në Drupal 8 janë një shpërthim.

  Për shkak të faktit se shumë nga Drupal 8 është i bazuar në sisteme të tjera me burim të hapur, si Symfony2 dhe Twig, për herë të parë në karrierën time të zhvillimit të Drupal jam i dobishëm për burime të veçanta jo-Drupal. Unë nuk mund të shpreh se si awesome është për të parë përvojën time me sintaksë Twig nga zhvillimi Python Flask përkthejnë gjatë. Provoni, do të jeni të befasuar këndshëm për të parë sa lehtë mund të përdorni filtra dhe sintaksë që nuk janë domosdoshmërisht të dokumentuara për Drupal 8 dhe i kanë ato vetëm punë. E njëjta gjë vlen edhe për zhvillimin e moduleve. Faleminderit për Cipix për pamjen e madhe të Drupal 8 kornizë dhe kryqëzimet e saj me Symfony 2.

  Faleminderit për Cipix për pamjen e madhe të  Drupal 8 kornizë  dhe kryqëzimet e saj me Symfony 2

  E ardhmja

  Sigurisht që ka fusha në Drupal 8 që kërkojnë punë shtesë për të marrë funksionalitetin që ju jeni mësuar nga Drupal 7. Unë po të shikoj ty Media . Por kjo është ajo ku bashkësia e Drupal shkëlqen edhe një herë. Krijime të mrekullueshme po shfaqen në të gjithë dhe ne të gjithë përfitojmë. Për shembull, shikoni trajtimin e medias në Drupal 8 Rrufeja ditribution. Unë jam me të vërtetë i impresionuar me sa standardizim po shoh në zhvillimin e Drupal 8. Shumë më tepër se në Drupal 7, ka mënyra të pranuara për të bërë gjëra. Që do të thotë që ne mund ta përqëndrojmë kreativitetin tonë në shtimin e ekosistemit të zgjerimit të shpejtë të karakteristikave të Drupal 8.


   

  Найди свой район!

  Восточный

  Западный

  Зеленоградский

  Северный

  Северо-Восточный

  Северо-Западный

  Центральный

  Юго-Восточный

  Юго-Западный

  Южный

  Поиск:      


   
  Rambler's Top100
  © 2007 Движение «Москва без Лужкова!»